Kusura bakmayın ama bu tip konular bana çok naif geliyor yani safça. Bir işletmenin küçüğü büyüğü olmaz düstru ile yapılacak herhangibir girişim için bütün parametreleri düşünüp hesaplamış olmanız lazım. Yani pilav üretimi için birim maliyetim ne olacak? Proforma satışım yani tahmini cirom ne olacak? Bu ciroyu hesaplarken pazarın durumu ne olacak? Pazarda kaç nüfus var? Pazarın yaş ortalaması, zengin mi fakir mi? memur mu çalışan ağırlıklı mı?, pazarda başka pilavcılar var mı varsa bu rakiplerin satış rakamı, tahmini maliyetleri, müşteri profilleri kira rayiç bedelleri nedir? Yani bunları hesapladığını tahmin ediyorum! Bu kadar ince düşünülmüş bir girişim planına isim mi bulamadınız yani? Çünkü çoğu işletme '' ya açalım bi bakarsın tutar Allah verir nede olsa'' diyerek açılıyor ve 6 ay sonra kapatan çok oluyor da ordan biliyorum.